Dutch NL English EN German DE Spanish ES

Volvo P 1800

1972 - € 34.500,-

Contact
Bel
Bericht

DL2740

Deze schitterende Volvo P1800 ES (met de E van Electronic Injection) uit bouwjaar 1972 is al vanaf 1995 in het bezit van de vorige eigenaar. Daar de man zelf Volvo specialist is ,verwacht je ook eigenlijk niet anders dan een restauratie waar ook op de details is gelet. De auto is uitgevoerd in de originele kleur Safari Yellow voorzien van een zwart lederen interieur. Natuurlijk is de auto volledig gedocumenteerd. Het restauratie/fotoverslag is aanwezig en er is een map met facturen die al terug gaan tot zijn USA oorsprong. Onder de kap ligt de sterke B20 motor welke bekend staat om zijn betrouwbaarheid en zeker in combinatie met de Bosch injectie, uitstekende prestaties. Kortom met liefde hersteld en klaar voor de volgende eigenaar. Natuurlijk hoor ik u zeggen de velgen zijn niet origineel. Dat klopt maar het staat hem geweldig en het rijdt zoveel beter. De auto gedraagt zich heerlijk op de weg. Ook door de combinatie van de soepel handgeschakelde versnellingsbak met overdrive.

Stukje historie:
Bij het merk Volvo denk je waarschijnlijk niet direct aan sportauto’s als de P1800 ES. Toch hebben de Zweden er een aantal gemaakt. Het eerste model, de P 1900, was geflopt omdat er problemen met de kwaliteit waren. De P1800 was de opvolger en werd meer succesvol. Het model werd in 1961 geïntroduceerd en is tot 1972 geproduceerd. De ontwerper Pelle Petterson was afkomstig van het Italiaanse carroserie-bedrijf Frua met als gevolg het flamboyante Italiaans aandoende lijnenspel. Later zou de auto bekendheid krijgen door de bekende tv-serie The Saint.

In eerste instantie produceerde Volvo de carrosserie niet zelf, dit werd uitbesteed aan Pressed Steel in Schotland, vervolgens werd de auto afgemonteerd bij Jensen in West Bromwich (Engeland). De aanleiding voor deze opmerkelijke keuze was dat de Volvo Amazon erg populair was en de productie van de Volvo PV544 onverwacht werd voorgezet. Alle Zweedse productiecapaciteit was dus benodigd. Na 6.800 exemplaren besloot Volvo alsnog de eindmontage zelf te gaan doen, vooral vanwege kwaliteitsproblemen bij de Engelsen. Eind 1968 besloot men eveneens de productie van de carrosserie naar Zweden te verhuizen. Toen werd de typeaanduiding aangepast met de letter S van “Svenska” (Zweeds), daarmee kwam de P te vervallen. Oftewel de P 1800 werd de 1800 S. Toen de motor in 1969 de beschikking kreeg over benzine-injectie werd de benaming aangepast naar 1800 ES, waarbij de E voor Electronic Injection stond. Technisch leunde de P 1800 op de Amazon-modellen, zo werden de motoren, versnellingsbakken en wielophanging nagenoeg ongewijzigd overgenomen. Het nadeel daarvan was dat de auto niet echt de snelste en de best sturende in zijn klasse was. Het voordeel was de hoge betrouwbaarheid.

Volvo creëerde een nieuwe niche met de combi-coupé carrosserie. Het glasoppervlak leidde ook tot de bijnaam “Sneeuwwitje”, refererend aan de de glazen doodskist van Sneeuwwitje.

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u deze Volvo komen bewonderen. Maak even een afspraak om teleurstellingen te voorkomen. Voor meer foto's of info bezoek onze website www.dreamcarfactory.nl of bel 06 51389342
Wilt u deze bijzondere auto of één van onze andere auto's komen bekijken? Kom dan gerust eens langs. U kunt ons op afspraak ook in de avonduren of op zondag bezoeken. Wilt u deze auto exporteren of heeft u hulp nodig bij het importeren van een auto? Ook daarmee kunnen wij u van dienst zijn. Vraag naar de mogelijkheden en actuele prijzen., Disclaimer: We hebben alle informatie met grote zorg verwerkt. Echter, in het bijzonder zijn alle informatie en prijzen in deze advertentie onder voorbehoud van type- en programmeerfouten. Voor de gevolgen van dergelijke fouten wordt geen aansprakelijkheid aanvaard. Geen overeenkomst komt tot stand op basis van dergelijke fouten., Kijk voor meer informatie over deze auto op de website van Dream Car Factory.

€ 34.500,-

Opties & accesoires

 • Lederen bekleding
 • Lichtmetalen wielen
 • Overdrive
 • Radio
 • Rechter buitenspiegel
 • Reservewiel
 • veiligheidsgordels
 • klik op de foto voor een grote weergave

  Specificaties

  Merk Volvo
  Model P 1800
  Uitvoering ES Overdrive
  Carrosserie Coupé
  Bouwjaar 1972
  Kleur Safari Yellow basis
  Kilometerstand 154135
  Brandstof B
  Transmissie H
  Vermogen pk/kw 135 pk/99 kw
  B(TW) of M(arge) M
  Cilinder inhoud 1986
  Aantal cilinders 4
  Aantal deuren 2
  Datum 1e registratie 28-02-1972
  APK tot 11-08-2022
  Interieur kleur Zwart
  Bekleding Leder
  Aantal sleutels
  Max. trekgewicht kg
  Gewicht / massa 1166 kg
  Wegenbelasting 0 - 0 per kwartaal

  Volvo P 1800 ES Overdrive

  TERUG NAAR HET OVERZICHT

  Dream Car Factory
  Aalbosweg 25
  8171MA Vaassen

  envelope-omap-markerphonefacebooklocation-arrowwhatsapp